Nu är höstens barnkulturprogram klart

Vill du gå på teater, författarbesök eller julshow med ditt barn? Höstens barnkulturprogram innehåller allt detta. Du kan också få inspiration till att bli planetskötare och uppleva en garanterat rolig skräpshow.

Vattenmannen och Speed med vatten som plaskar runt dem

Höstens barnkulturprogram bjuder bland annat på "Den stora skräpshowen" med Vattenmannen och Speed på Bohusläns museum 19 oktober.

Vid tre tillfällen i höst kommer Kapten Kryp med sin interaktiva föreställning till biblioteken i Uddevalla och Ljungskile. Då kan du träffa jättelandsnäckan Herman, den vandrande pinnen Phasmida Madigan och Herr Väs, en av världens tyngsta kackerlackor. I oktober dyker Vattenmannen och Speed upp med ”Den stora skräpshowen” som inspirerar till miljötänk.

- Det är inte bara Greta som fajtas, det känns toppen att kunna boka den här sortens föreställningar som har fokus på djur och natur. Då blir det lustfullt att tänka på och värna om miljön, säger Charlotta Stalefors, barnkultursamordnare.

Höstens barnkulturprogram inleds 13 september med föreställningen ”Mårten flyttar in”, ett viktigt äventyr för alla med Hedmans Teater. Babybokprat, sånger, ramsor och rytmik för bebisar blir det med”Krypin” med Barnkultur Filur vid fem tillfällen. Flera andra teaterföreställningar visas också under hösten.

Under höstlovet besöker författaren Katarina von Bredow Stadsbiblioteket för bokprat, boksignering och skrivkurs. Höstens barnkulturprogram avrundas med ”Bjällerkling”, den ultimata julshowen med Big Wind.

- Det känns oändligt långt till jul, men snart är den här. Och detta ska bli jätteroligt, det är första gången vi presenterar en julshow, det blir sång, dans och glädje, säger Charlotta Stalefors.

Höstens barnkulturprogram kommer även att kompletteras med sagostunder med Halvan och dramatiserade sagostunder med gymnasieelever från Sinclair.

De flesta föreställningarna är gratis, men du behöver boka biljett för att vara säker på att få en plats. På Stadsbiblioteket behöver du hämta ut din biljett senast en timme innan föreställningen börjar.

Det tryckta programmet kan du bland annat hämta på biblioteken. Kontaktcenter och Bohusläns museum.

Höstens barnkulturprogram finns också att läsa på uddevalla.se/barnkultur, som uppdateras kontinuerligt. Läs hela barnkulturprogrammet

Barnkultur i Uddevalla på Facebook

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00