Vattnet fint igen vid Bodele och Skår

Nu kan du plocka fram badkläderna och ta dig ett dopp vid Bodele och Skårs badplats igen. Nya provsvar som kom idag måndag 19 augusti visar att badvattnet nu är rent.

Människor som badar vid sandstranden på Bodele

Nu går det bra att bada igen vid Bodele och Skårs badplatser.

De båda badplatserna stängdes tillfälligt i slutet av förra veckan, då prover visade att vattnet innehöll förhöjda halter tarmbakterier. Nya badvattenprover togs under fredagen och skickades för analys. Resultatet visar att vattnet nu är rent och fint igen.

-  Vi får något enstaka dåligt resultat på någon av kommunens badplatser varje säsong, det är svårt att veta exakt vad det beror på. Det händer att det blir så här efter oväder och bakterierna kan komma både från djur eller från båttrafik som passerar, säger Malin Bengtsson, enhetschef kultur och fritid.

Badvattenprover tas vid samtliga kommunala badplatser i kommunen. Provtagningen visar att det är fin kvalité vid alla bad.

Mer information om kommunens badplatser