Uddevalla Open, Nordisk turnering & prova på aktiviteter i parasport

Nu till helgen 31 augusti - 1 september hålls Uddevalla Open, Nordisk turnering & prova på aktiviteter i parasport. Då kan du se personer med någon funktionsnedsättning tävla i och prova på Carpet Bowls, fotboll, golf, handboll, bowling, ridsport, friidrott, samt race-running. Välkommen att följa evenemanget!

Bowlingklot i olika färger

Bowling är en av alla idrotter som ingår i Uddevalla Open.

- Vi brinner för att låta alla människor få lika god tillgång till sport, idrott för alla, och vill visa att det är möjligt att utöva olika sporter med funktionsnedsättning. Som åskådare är det fantastiskt roligt att se aktiviteterna och all den idrottsglädje som finns. Vi hoppas många tar chansen att följa eventet, säger Jörgen Torgersson, kansliet Föreningen Uddevalla Open Parasport.

Invigning

Officiell invigning av Uddevalla Open blir det lördag 31 augusti klockan 10.00 på Rimnersvallen. (Vid regn sker invigningen i Rimnershallens Bollhall B.) Kommunstyrelsens ordförande Christer Hasslebäck håller invigningstal och Uddevalla Stadsmusikkår med drillflickor underhåller. Det blir uppvisning i race-running och ett golfslag för parasportens framtid.

Idrottsgrenar

Carpet Bowls aktivitet i Rimnershallen lördag

Fotboll aktivitet på Rimnersvallen på söndag

Golftävling på Lyckorna golfklubb på söndagen. Inspelstid lördag eftermiddag.

Prova på handigolf på Uddevalla golfklubb söndag.

Handboll prova på i Agnebergshallen lördag.

Bowlingtävling arrangeras i Uddevalla bowlinghall under lördagen.

Race-running prova på och tävling i Rimnershallen på söndagen.

Ridning prova på, Skansens gård lördag.

Friidrott Rimnershallen, lördag, prova på kast, hopp och löpning.

Fritt inträde

Det är fritt inträde till alla aktiviteter under turneringen.

Uddevalla Open, Nordisk turnering & prova på aktiviteter i parasport är ett samarrangemang mellan IF SOL, IK Rössö Grundenverksamheten, Uddevalla golfklubb, Lyckorna golfklubb, RBU Uddevalla, Skansens Ridklubb, IK Orient, Hälle IF och GF Kroppskultur. Uddevalla kommun är en av flera samarbetspartners.

Program och mer information om Uddevalla Open Parasport