Lyckad grillfest med musik på Skogslyckan

Musik, härliga grilldofter och glada skratt. På onsdagen ordnades en stor grillfest för alla boende på Skogslyckans vård- och omsorgsboende, tillsammans med anhöriga och personal. Grillen hanterades av grillmästarna Joakim Odehed, Johnny Lippens och Michael Sigurdson.

Servering av grillad mat vid borden

Både boende, anhöriga och personal på Skogslyckans vård- och omsorgsboende var inbjudna till grillfesten.

Det är tredje gången grillfesten anordnas och till årets fest var 200 personer inbjudna. Gästerna bjöds på grillad karré, entrecote, kycklingfilé, kycklinglårfilé samt varmrökt lax, chorizo och salsiccia. På grillen hamnade även zucchini, spetskål, paprika och citron. Köket på Skogslyckan bistod med potatisgratäng, sallad och kaka till kaffet.

Joakim Odehed, grillmästare och före detta lagkapten i det svenska barbequelandslaget, hade med sig sin specialtillverkade grill där stora delar av köttet tillagades. Johnny Lippens, köksmästare som tävlat i grill och barbeque i flera år, hanterade tillsammans med Michael Sigurdson från kryddföretaget Zigges BBQ ytterligare ett par grillar. Allt kött, kyckling och lax kryddades med specialtillverkade grillkryddor.

- Det här är magiskt kul, jag har arbetat hela dagen med ett leende. Att få dela glädjen med de som bor här är fantastiskt, säger Joakim Odehed.

Isabel Dalholmer och Mona Hansson är aktivitetssamordnare på Skogslyckans vård- och omsorgsboende och initiativtagare till grillfesten.

-  Vi gör detta för att de äldre ska känna gemenskap och festkänsla. De har pratat om förra årets grillfest ända tills nu, festen skapar en förväntan och massa förberedelser. Man vill klä sig fin och kanske gå till frissan. Det här är verkligen jätteroligt, det ger så mycket tillbaka och alla är så glada, säger Isabel Dalholmer.

Många klänningar, sjalar och nystrukna skjortor plockades fram dagen till ära. Musiken flödade runtom i huset där Åke Andersson, Janne Dahl, Raimo Norrgran och Åke Dahlbom sjöng och spelade gitarr och klarinett. En trollkarl, Janne Oltegen, fanns också på plats och visade magiska tricks. Personal och anhöriga hjälpte till att servera vid de många borden. En av gästerna var Birgitta, som uppskattar festen.

- Jag tycker det är väldigt bra att detta görs för oss äldre. Då får man ju träffa massa folk. Och jag är pratsam jag, säger hon med ett skratt.

Grillfesten genomfördes med sponsring från Citygross, Ica Spara, S-blommor, ABF, Studieförbundet vuxenskolan och Einars konditori.

Uppläggning av grillbrickor

Joakim Odehed och Johnny Lippens vid uppläggningen av grillbrickorna.

Personal hjälper boende att göra sig fin.

Sista förberedelserna innan festen börjar.

Mona Hansson och Isabel Dalholmer

Mona Hansson och Isabel Dalholmer är aktivitetssamordnare på Skogslyckans vård- och omsorgsboende och initiativtagare till grillfesten.

Joakim Odehed grillar

Joakim Odehed, före detta lagkapten i det svenska barbequelandslaget, hade med sin specialtillverkade grill till festen.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00