Dansa utan krav ny hälsosatsning för tjejer

Är du ofta stressad eller trött, har du ont i huvudet eller magen?  I höst startar Dansa utan krav, en förebyggande satsning som riktar sig till tjejer i åldrarna 13-19 år. Under tio tillfällen får du dansa och prova på olika dansstilar som jazz, modernt, afro och funk.

Glad dansinstruktör som hoppar

Dansa utan krav startar i Uddevalla för dig som är tjej och 13-19 år. Foto: Johan Bernström, Bildbyrån

Rörelseglädje, gemenskap och kravlöshet är i fokus på träffarna. Här får du komma och vara precis som du är, utan prestation.

- Detta är en hälsofrämjande satsning som provats i andra delar av landet och som ger resultat. Anna Duberg, forskare vid Örebro universitet, har tagit fram denna metod och tjejerna som deltagit mår bättre efter att ha varit med, säger Agneta Larsson, skolsköterska och kontaktperson för satsningen.

Dansa utan krav kommer att äga rum i Agnebergshallen under tio torsdagar. Du behöver inte ha dansat tidigare, och det kommer inte att bli någon uppvisning. Träffarna innehåller uppvärmning, dans, övningar och avslappning. Vi dansar tillsammans för att det är kul och härligt! Det är helt gratis att vara med.

Tid och plats: torsdagar klockan 16.00-17.15, 10 oktober-12 december i Agnebergshallen, spegelsalen, Färgaregatan 10.

Går du på högstadiet eller gymnasiet och är intresserad av att vara med i dansgruppen?Prata med din skolsköterska eller kurator, det är de som sköter anmälan till gruppen.  

Är du vuxen eller förälder och har frågor?
Prata med en skolsköterska eller kurator på någon av högstadie- eller gymnasieskolorna, eller hör av dig till dansinstruktör Anna Lindh, anna@retreatyourself.se, telefon 070-480 72 94.

Ytterligare en Dansa utan krav-kurs kommer att genomföras under våren. Bakom denna hälsofrämjande satsning står elevhälsan, grundskolan och gymnasiet i samarbete med NBV (Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet).

Mer information och filmklipp från liknande dansprojekt i andra städer  

Läs mer om Dans för hälsa-metodiken  

Se affisch Dansa utan krav

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00