Se franska danskompaniet Cie Massala

Vill du uppleva energifylld dans med hiphop och marockanska folkdanser i en urban mashup? Då ska du gå och se dansföreställningen Näss med det franska danskompaniet Cie Massala fredag 18 oktober på Regionteater Väst.

Sju dansare som hoppar uppåt stående

Cie Massala kommer till Uddevalla 18 oktober.

Näss har fötts ur kontrasten mellan en framåtskridande modernitet och hårt fastlåsta traditioner i det marockanska samhället. Fouad Boussouf, koreograf, dansare och grundaren till Cie Massala låter motpolerna samspela i dansverket.

Med en fot i Marocko och den andra i Paris-förorten Val-de-Marne lånar Cie Massala uttryck från stilar som hiphop, samtida dans och nycirkus. I skapandet av Näss har också marockanska folkdanser fått utgöra källor till inspiration. Allt från krigsdanserna med sina rytmiska trumslag till ahidous, en mer festlig dans med tamburin och kollektiva taskiouine och reggada handslag. När dessa möter, spelar och blir ett med Parisförortens hiphop – då får du en fusion av de sju dansarnas energier och kroppar. Med hög teknisk skicklighet låter de oss se kraften och konflikten i att komma samman.

Välkommen!

Tid och plats: Fredag 18 oktober klockan 19.00, Regionteater Väst.

Dansföreställningen arrangeras av Uddevalla kommun i samarbete med Dansnät Sverige och Kulturrådet.

Mer information och biljetter