Vård- och omsorgscollege säkrar kvaliteten

Nu har Färgelanda, Orust och Uddevalla vård- och omsorgscollege funnits i ett år. Tack vare samarbetet finns nu gemensamma kriterier vid validering av kunskaper hos vårdpersonal och gemensam utvärdering av arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det har också resulterat i en överenskommelse mellan skola och socialtjänst om hur många elever som kan tas emot inom vård och omsorg.

Vårdpersonal i olika situationer. En ruta med texten VO-collegeveckan 2019 14-18 oktober.

Vård- och omsorgscollege är ingen skola, utan ett sätt att samarbeta för att säkerställa kvalité inom vårdutbildningar och se till att elever kommer ut i arbetslivet med rätt kunskaper. Under denna vecka pågår en rikstäckande kampanj med aktiviteter vid flera vård- och omsorgscollege över hela landet.

I Uddevalla träffas handledare för elever som är ute på arbetsplatsförlagt lärande för kompetensutveckling och Årets handledare kommer också att utses.

- Vård- och omsorgscollege innebär att vi nu har en mycket bättre dialog mellan skola och arbetsliv. Vi är måna om att det utbildas vårdpersonal med rätt kompetens och vi vill ta emot elever, nu har vi en bättre planering för detta. De kriterier och överenskommelser vi tillsammans tagit fram i Uddevalla, Orust och Färgelanda kan nu även andra lokala vård- och omsorgscollege få ta del av, säger Mathilda Isaksson, ordförande för Färgelanda, Orust och Uddevalla vård- och omsorgscollege.

Färgelanda, Orust och Uddevalla vård- och omsorgscollege har som mål att öka andel personer som utbildas inom vård och omsorg i Fyrbodal, kvalitetssäkra handledarkompetens, utveckla det arbetsplatsförlagda lärandet, öka kunskap mellan skola och arbetsliv, erbjuda utbildningar som efterfrågas av arbetsgivarna och öka kunskap om validering.

Fackförbundet Kommunal är också delaktiga i vård- och omsorgscollege.

Läs tidigare nyhet Vård- och omsorgscollege ett sätt att säkra framtida arbetskraft

Mer information om vård- och omsorgscollege

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00