Andras tonåringar dricker alkohol på FF-fester!

Nu är det höstlov och Halloween då ökar risken för att ungdomar dricker alkohol. Nio av tio tonårsföräldrar tror att det är vanligt att tonåringar under 18 år dricker alkohol i samband med föräldrafria fester.

Ölflaskor

Endast 19 procent tror att det är vanligt att deras tonårsbarn dricker alkohol på föräldrafria fester. Det visar en Sifo-undersökning som IQ genomfört bland 3 335 föräldrar med barn mellan 13-17 år.

– Alkohol är en källa till oro för de flesta tonårsföräldrar. Det är lätt att tro att det bara är andras tonåringar som dricker alkohol. Men antagligen är din son eller dotter precis som sina kompisar vilket man som förälder behöver vara förberedd på. Många ungdomar känner ett grupptryck kring fester och festande. Det är viktigt att ha en realistisk bild av vad som händer på föräldrafria hemmafester, säger Karin Hagman, vd på IQ

Tips till föräldrar och till dig som jobbar förebyggande finns på Tonårsparlören och råd till föräldrar hur man kan påverka även om man inte själv är med på FF-festen.

Tips om FF-fester tonarsparloren/foraldrafria-fester

I ”Tonårsparlören – the movie” finns ett avsnitt om föräldrafria fester som vi gjort ett kort klipp av. Till filmklippet på youtube.com

Drogfri ungdom

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00