Upplev November Ember Festival

Vill du gå på festival, lyssna på ny het indie och postpunk och mysa i höstmörkret? Då ska du inte missa November Ember Festival som äger rum 22-23 november på Regionteater väst.

Illustration i orange med människor som dansar och texten November Ember

På November Ember Festival spelar indie- och postpunkband från hela landet, många av dem är återkommande gäster från tidigare års festivaler. Årets line up består av elva band, bland annat Cat Princess, Beverly Kills, Blood Child och Gryningsljud.

- Möjligen kan man säga att November Ember är 50 människors försök att gemensamt skapa en annorlunda, tillfällig verklighet i höstrusket. Ett underland, en underjordisk teater fylld av det bästa som bjuds i ny het indie och postpunk. Festen har alltmer gått från att röra sig i det lätta och poppiga landskapet mot det tyngre och mörkare. Postpunken tar allt mer plats och årets wildcard tas från en otippad genre, prog-sludge-vibe-metal, säger Hilma Kekkonen Orell, festivalgeneral.

Själva utgångspunkten för festivalen är scenen, som är placerad i en black box, kraftigt ljussatt och rökfylld. Scenområdet öppnar sig ut mot festivaltorget i teaterfoajén. Torget är festivalens lekplats och en konstutställning i miniformat. Mellan liveakterna finns vegankafé, restaurang, galleri och marknadsstånd med merch att mingla mellan. Utsmyckningen är teaterrekvisita, i installationer uppförda av deltagare och arrangörer. Kaffet och kvällsmaten som finns på festivalområdet är gratis.

Välkommen till November Ember Festival på Regionteater väst

Fredag 22 november klockan 18.00-23.00
Lördag 23 november klockan 18.00-23.00

Biljetter: endagsbiljett 150 kronor, tvådagarsbiljett 200 kronor. Biljett köper du på plats.

Biljettköp och mer information om November Ember Festival

November Ember Festival arrangeras av Kulturföreningen Kaus, Regionteater Väst, Studieförbundet Vuxenskolan Väst, Kultur Ungdom, HKO Bookings, samt stöttas av Giraff - kultur och fritids stöd till unga.