Utdelning av broddar till alla över 70 år

Även i år delar Uddevalla kommun ut halkskydd kostnadsfritt till alla uddevallabor från 70 år. Erbjudandet är ett led i satsningen på att minska antalet fallolyckor bland äldre. Hemmafixarna delar ut broddar på olika platser runtom i kommunen under nästa vecka.

Broddar.

Från 11 november delas halkskydden ut.

- Nytt för i år är att vi har två olika sorters broddar att dela ut. En av dem sätter man på hela undersidan av skon, och den andra varianten sätter man antingen fram eller bak på skon, säger Jennie Vestman, stödassistent Hemmafixarna.

Broddar delas även ut på kontaktcenter i Rådhuset från och med måndag 11 november.

– Om du använder broddar minskar du risken att falla och skada dig. Det brukar vara ett stort intresse för att få dessa kostnadsfria broddar, säger Jennie Vestman.

Viktigt att tänka på är att man måste uppvisa legitimation för att få hämta ut broddar. Och det är endast ett par per person som gäller.

På följande platser och tider delar Hemmafixarna ut halkskydd:

OBS! Ett bestämt antal broddar delas ut vid varje tillfälle. Tänk därför på att vara ute i god tid.

• Sofiedals trygghetsboende, Ljungskile - Tisdag 12 november klockan 10.00-12.00
  • Skogslyckans trygghetsboende - Onsdag 13 november klockan 11.00-12.00
  • Rotviksbro vård- och omsorgsboende - Torsdag 14 november klockan 11.00-12.00
  • Ryttarens café och aktivitetscenter - Fredag 15 november klockan 11.00-12.00
  • Kontaktcenter, Rådhuset - Här delas broddar ut varje vardag från måndag 11 november och under hela vintersäsongen så långt lagret räcker. Kontaktcenter har öppet måndag-fredag klockan 08.00-16.30.

För mer information, kontakta gärna:
Hemmafixarna
Telefon: 0522- 69 51 00

Har du köpt halkskydd nyligen, eller är på väg att köpa? Då bjuder socialnämnden dig på kaffe med dopp för två personer mot uppvisande av kvitto. Läs mer om detta erbjudande här:

Erbjudande för dig som köpt/köper halkskydd