Ny utställning på Galleri Vitt brus

Teaterföreningen Studio 32 fyller 50 år och firar detta med en jubileumsutställning på Galleri Vitt brus i Stadsbiblioteket. Välkommen att se utställningen ”Ur gömmorna” med prylar från 1969 och framåt och ett och annat levande exempel.

Många människor i parad utanför Studio 32

Utställningen "Ur gömmorna" om Studio 32 visas på Galleri Vitt brus 9 november-7 december.

Teaterföreningen Studio 32 i Uddevalla är en av de äldsta amatörteaterföreningarna i Sverige. Under hela jubileumsåret uppmärksammar föreningen 50 år av verksamhet, och en av höjdpunkterna är utställningen ”Ur gömmorna”. I utställningen ingår bland annat affischer, kostymer, rekvisita och annat smått och gott.

- Studio 32 har haft en gigantisk verksamhet genom åren, bland annat gatuteater, utespel och stora teateruppsättningar där många skådespelare ställde upp ideellt. Vi hyrde bland annat en tremastad båt och stannade till längs olika strandhugg från Göteborg till Strömstad för skådespel på bryggorna, säger Bibbi Jansson, utställningsansvarig.

Bibbi Jansson har varit anställd och ideellt engagerad i Studio 32 i flera år och bland annat haft uppdrag som skräddare, scenograf, affischmakare, funktionär och deltagit i fem olika musikgrupper. I utställningen ”Ur gömmorna” ingår foton från flera av uppsättningarna genom åren. En hel del saker har hittats i förvaring på vindar och liknande, även om mycket material har försvunnit genom åren.

- Är det så att någon har ytterligare foton, affischer eller rekvisita hemma skulle det vara guld värt att få låna det under utställningstiden. Då får man gärna kontakta mig, säger Bibbi Jansson.

Välkommen på vernissage!

Tid och plats: lördag 9 november klockan 13.00, Galleri Vitt brus, Uddevalla stadsbibliotek. Jubileumsutställningen ”Ur gömmorna” pågår 9 november-7 december.

Har du något föremål, foto eller affisch från någon uppsättning med Studio 32 att låna ut? Skicka e-post till: konstochkonstigt@gmail.com

Mer information om Studio 32

Öppettider Galleri Vitt brus
Måndag-torsdag 9-19
Fredag 9-18
Lördag 10-16

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00