Välkommen till invigning av förskolebussarna

Är du nyfiken på hur kommunens gula förskolebussar fungerar och vill du kanske kika in i dem? På tisdag 26 november blir det officiell invigning av förskolebussarna med sång och bandknytning. Alla är varmt välkomna!

På tisdag invigs kommunens förskolebussar.

De två specialbyggda bussarna är mobila förskoleavdelningar som utgår från utomhuspedagogik och hållbart lärande och ger nya vänskaper mellan barn från olika stadsdelar. Fordonen är fullt utrustade med kök, matplatser, leksaker, torkskåp, toalett och skötbord. Bussarna har under sommaren kompletterats med färgglad dekor och har nyligen fått wifi ombord. En förskolebuss används av Hovhults förskola och en används av Hälle förskola. Varje dag åker barnen på utflykt i närområdet och responsen från barn, föräldrar och pedagoger är mycket positiv.

Nu har du chans att få titta in i förskolebussarna och träffa både busschaufförer och pedagoger. Det blir också officiell invigning med bandknytning tillsammans med förskolebarn, sång samt invigningstal av Roger Ekeroos, barn- och utbildningsnämndens ordförande, Petter Jonsson, rektor Hovhults förskola och Linda Malmström, rektor Hälle förskola.

- Vi är stolta över vårt arbetssätt med förskolebussarna som bidrar till integration. Barnen som åker med bussarna utvecklar sitt språk snabbare och de blir väl förberedda inför skolstart, de får ta större ansvar och blir mer trygga och självständiga. Nu vill vi uppmärksamma förskolebussarna med en ordentlig invigning, säger Petter Jonsson.

Barn från både Hovhults och Hälle förskolor kommer att vara med vid invigningen och sjunga tillsammans.

Varmt välkommen!

Tid och plats: Tisdag 26 november klockan 11.00-12.30 (cirka), bussparkering intill Bohusläns museum, Kampenhofsgatan. Vi bjuder på korv med bröd.

Mer information om förskolebussar