Fritidsbanken flyttar till nya lokaler

Fritidsbanken som lånar ut begagnad sport- och fritidsutrustning har flyttat från centrum till Sunnanvindsvägen 10 på Skogslyckans torg. På lördag 30 november är du välkommen till invigning av de nya lokalerna.

Välkommen till invigning av Fritidsbanken som nu flyttat till Skogslyckans torg, hälsar Thomas, Ahmad, Christina och Trond.

Fritidsbanken startade 2016 i Uddevalla och är en välbesökt verksamhet. Här kan alla som vill låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skridskor, snowboards, flytvästar, tält, golfklubbor, fotbollsskor och mycket annat. Lånetiden är upp till två veckor och alla lån är helt gratis. Det går också att lämna in begagnad sport- och fritidsutrustning som du vill skänka bort. Även trasig utrustning går att lämna in, så gör medarbetare på Fritidsbanken en bedömning av om sakerna kan lagas.

- Vi tar väldigt gärna emot barnskidor och pjäxor i barnstorlek, både längdskidor och slalom, det är många som frågar efter det just nu. Enklast är att ringa oss eller skicka meddelande via vår facebooksida om man vill skänka något, säger Thomas Johnsson, platsansvarig Fritidsbanken.

Fritidsbanken har nu flyttat till nya lokaler i markplan på Skogslyckans torg. Lokalerna är mer tillgängliga än innan, och ligger i samma byggnad som Skogslyckans fritidsgård.

- Alla är varmt välkomna hit på lördag och fira med oss och titta in i våra nya lokaler, säger Thomas Johnsson.

Välkomna till invigning!

Tid och plats: lördag 30 november klockan 11.00, Sunnanvindsvägen 10, Skogslyckans torg

Kultur och fritidsnämndens ordförande Monica Bang Lindberg håller invigningstal klockan 11.00. Det bjuds på pepparkakor, saft och julmust. Fritidsbanken håller öppet klockan 11.00-15.00 i samband med julmarknaden på Skogslyckans torg.

Sedan starten har Fritidsbanken drivits i ett samarbete mellan Västra Götalands idrottsförbund/Sisu och Uddevalla kommun. Från och med 30 november övergår Fritidsbanken helt i kommunal regi. Kultur och fritidsförvaltningen kommer att ansvara för verksamheten, och i samverkan med arbetsmarknadsavdelningen erbjuds platser för arbetsträning.

Fritidsbankens öppettider kan variera, håll dig uppdaterad via facebook

På Fritidsbanken kan du låna sport- och fritidsutrustning gratis. Du kan även skänka bort sådant du inte längre behöver till Fritidsbanken.