Ryttaren café och aktivitetscenter får värdegrundspris

Socialtjänsten delar varje år ut ett värdegrundspris för att lyfta fram bra arbete inom social omsorg. Priset delas ut till en arbetsgrupp som har fokus på och lever upp till kommunens värdegrund om öppenhet, respekt och professionalitet. Årets pristagare är Ryttaren café och aktivitetscenter.

Glada pristagare från Ryttaren café och aktivitetscenter. Stående från vänster: Malin Strömberg, Sofia Karlsson, Anna Johansson, Sandra Botter. Sittande: Anna-Karin Lindrot, Christian Bennehag, Robin Jormestam och Sofia Boström.

Värdegrundspriset består av diplom, blommor och en stor fruktkorg till arbetsplatsen. Igår onsdag delades priset ut under social omsorgs verksamhetsdagar på Skogslyckan.

- Det är jätteroligt, jag blir så stolt. Ryttaren är som ett andra hem för oss, säger Malin Strömberg, aktivitetssamordnare.

Ryttaren café och aktivitetcenter har funnits i fyra år och är en välbesökt plats. I snitt besöker 100-150 personer mötesplatsen varje dag och många gäster är stammisar. Det ordnas musik, gympa, bingo, bokcirklar, quiz, föreläsningar, dans och mycket annat i lokalerna och man kan titta in för att fika eller äta lunch. Många som kommer till Ryttaren träffar gamla bekanta och lär känna nya människor, besökarna är i alla åldrar och nationaliteter. Caféet drivs också som en daglig verksamhet och sammanlagt är det 12 personer som arbetar på mötesplatsen.

- Det är en bra stämning hos oss, det känns inte som att man går till jobbet. Vi har en bra sammanhållning, säger Christian Bennehag, som arbetar i caféet.

- Alla som kommer till Ryttaren möts av ett hej, både personal och gäster. Vi frågar alla om de har det bra, ett leende ger så mycket tillbaka. Vi får positiv respons från många gäster som tycker att de får ett bra bemötande, säger Sofia Karlsson, stödpedagog.

Värdegrundsprisets jury består av personal och chefer inom socialtjänsten samt politiker, som fått läsa igenom samtliga nomineringar och fatta beslut om vinnare.

Juryns motivering till Värdegrundspriset 2019, Ryttaren café och aktivitetscenter

”Ett ställe och en verksamhet som vänder sig till alla, som möter alla, som ser alla. En plats som ger möjlighet till möten. Alla åldrar, alla möjliga aktiviteter och alla möjliga olika förutsättningar ger en utmaning att kunna bemöta var och en som den är. Detta lyckas Ryttaren med! Det här är en verksamhet med en härlig mix som galant lever upp till värdegrunden om öppenhet, respekt och professionalitet.”

Delad andraplats till värdegrundspriset går till Arödsdals vård och omsorgsboende, enhet 3, och till Bemanningspoolen.

Priser delades även ut till Årets medarbetare inom social omsorg. På första plats hamnade Åse Stefansdotter, verksamhetspedagog daglig verksamhet Hovhult, och Lizette Rentröm, undersköterska hemtjänsten Ljungskile.

Ryttaren café och aktivitetscenter