Jämställdhetspriset går till enheten för offentlig kultur

Uddevalla kommuns jämställdhetspris 2019 går till enheten offentlig kultur på kultur och fritidsförvaltningen. Priset delas ut på kommunfullmäktiges sammanträde onsdag 11 december.

Vi är superglada över att få jämställdhetspriset. Utifrån vår värdegrund ska vi jobba för allas bästa och jämställdhetsperspektivet ingår i allt det vi gör, säger medarbetarna på enheten offentlig kultur.

Enheten för offentlig kultur arbetar med konst och kultur i kommunen. Exempelvis musikkonserter, dans- och teaterföreställningar och större evenemang som Nationaldagsfirandet, Parksommar, Gömda glömda gårdar och andra kulturinslag. Enheten ansvarar för barnkulturprogrammet samt stöd till kommunens unga arrangörer. Både i marknadsföring, bokningar av artister, urval av konstnärer och i den ekonomiska fördelningen mellan dessa tänker enheten på jämställdhetsperspektivet.

Uddevalla kommuns jämställdhetspris kan delas ut till en medarbetare eller grupp av medarbetare i kommunen som aktivt bidragit till att öka jämställdheten inom ett begränsat område eller inom kommunen i stort. Priset kan också delas ut till någon som genom eget agerande bidragit till att öka medvetenheten om behovet av ökad jämställdhet eller synliggjort det ojämställda samhället och peka på nya vägar.

Beslutet om jämställdhetspriset har fattats av personalutskottet.

Enheten offentlig kultur tilldelas jämställdhetspriset med följande motivering:

”Enheten Offentlig kultur arbetar aktivt med att boka jämställt i alla offentliga arrangemang i kommunen, detta på alltifrån artister till tekniker och utställare. Tänket på jämställdhet och genus präglar dagligen arbetet på enheten. Genom att börja redan vid mycket låg ålder och sen fortsätta arbetet genom upplevelser för människor i alla åldrar präntas jämställdhet och allas lika värde in i ryggmärgen. Dessa fantastiska människor som arbetar på Offentlig kultur är riktiga vardagshjältar med sin kunskap och breda, medvetna syn på dagens samhälle. Det borde vara en självklarhet att boka jämställt idag!”

Jämställdhetspriset delas ut på kommunfullmäktiges sammanträde 11 december. Priset består av 10.000 kronor samt ett diplom.

På enheten offentlig kultur arbetar Stellan Hedendahl, Pontus Blom, Kerstin Karlsson, Carl Casimir, Charlotta Stalefors och Kim Jondell.