Stort 24-timmars event på Kungstorget

Under denna vecka pågår Sveriges Radios Musikhjälpen med temat ”Sex är inte ett vapen”. För att uppmärksamma detta genomförs på fredag till lördag ett 24-timmarsevent på Kungstorget dit alla är välkomna. Flera grundskolor är också engagerade i skräpplockning under veckan i en tävling som ordnas av Uddevallahem.

Fritidsledarna Lotta Henriksson och Jenny Bröjer arrangerar tillsammans med Nathalie Östberg och Cecilia Littke från Uddevallahem 24-timmarseventet på Kungstorget.

På fredag 13 december klockan 15.00 startar evenemanget på Kungstorget som pågår ett helt dygn, fram till klockan 15.00 på lördag. Under 24 timmar kommer Musikhjälpen att streamas från storbildsskärm, det blir löpning runt Kungstorget, fika med glögg och pepparkakor, dans och mycket mer. Fritidsgårdarna i Uddevalla kommun arrangerar dygnet tillsammans med Uddevallahem och flera företag.

- Vi fyller torget med massa aktiviteter, kärlek och gemenskap. Det har hänt så mycket tråkigheter och vi behöver vända detta och få känna glädje. Årets tema i Musikhjälpen, ”Sex är inte ett vapen”, är viktigt. Tonåringar och andra använder sex som ett vapen ibland, inte bara i krig, och detta är ett ämne vi kommer att prata om, säger Jenny Bröjer, fritidsledare och en av arrangörerna.

Under dygnet blir det också dansframträdande, luciatåg från Uddevalla gymnasieskola Sinclair, cirkusföreställning med Kulturskolan, körsång, ljusshow med Cirkusexpressen, trolleri och DJ som spelar önskemusik.

Från måndag till lördag pågår även Uddevallahems tävling i skräpplockning, där skolor plockar skräp på stadens gator runtom i Uddevalla. Sammanlagt 21 skolklasser är engagerade i denna aktivitet, över 500 elever är anmälda. På lördag kommer allt insamlat skräp att köras till Kungstorget för att visas upp och sedan omvandlas till en summa pengar som Uddevallahem kommer att skänka till Musikhjälpen.

Håll dig uppdaterad om programmet via facebook

#TeamUddevalla är en gemensam insamlingsbössa till Musikhjälpen, läs mer på facebook

Sveriges Radio om Musikhjälpen

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00