Ny utställning på Galleri Vitt brus

Från och med lördag 14 december kan du se en ny utställning på Galleri Vitt brus på Stadsbiblioteket. Utställningen heter ”Los otros” med konstverk av Thomas Morkvist.

Thomas Morkvist ställer ut på Galleri Vitt brus 14 december-17 januari.

Konstnären Thomas Morkvist är en autodidakt konstnär hemmahörande i Uddevalla med ett stort intresse för konst och människor. Han började uttrycka sig med foto och elektroniska ljudlandskap på 80-talet och på 90-talet skapades möbler av järnskrot.

Efterhand behövdes fler tekniker för att tillfredsställa uttrycksbehovet och de skulpturala verken började bli till.

På 00-talet började Thomas Morkvist intressera sig för performancekonst och har sedan dess framfört ett antal verk, bland annat på Solid Sound festivalen, i Uddevalla centrum, Färgelanda och Hunnebostrand.

Thomas Morkvist har tidigare ställt ut på Bohussalongen, Trollhättans konsthall, Vänersborgs konsthall, Färgelanda konsthall, Kulturhuset Hav och land i Hunnebostrand, Folkets hus i Uddevalla och på Käringön.

- I utställningen ”Los otros” på Galleri Vitt brus arbetar jag vidare på mitt intresse för människor, relationer och rädslan för det okända. Mycket material är nytt, men det är även med några äldre verk som inte visats i Uddevalla tidigare. Jag har arbetat med keramik, måleri, foto och film, så det blir en ganska bred utställning, säger Thomas Morkvist.

Välkommen på vernissage!

Tid och plats: lördag 14 december klockan 13.00, Galleri Vitt brus, Uddevalla stadsbibliotek. Utställningen pågår till den 17 januari.

Öppettider Galleri Vitt brus
Måndag-torsdag 9-19
Fredag 9-18
Lördag 10-16

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00