Byggnadsvårdspriset 2019 har delats ut

Uddevalla kommuns byggnadsvårdspris går till Forshälla-Sund 1:185 som byggt till en våning på den gamla kvarnbyggnaden som en gång tillhörde Sunds herrgård. Torsdag 12 december delades priset ut på samhällsbyggnadsnämndens sammanträde.

Mikael Staxäng, Lars Aue (arkitekt), Anders Tånghed och Åse Bjurstam (ägare).

Huset ägare Anders Tånghed och Åse Bjurstam samt arkitekten Lars Aue tog emot plakett, diplom och blommor av Mikael Staxäng, samhällsbyggnadsnämndens ordförande med motiveringen:

- En vacker entré till ett vinkelrikt hus - med torn på taket, likt ett födelsedagsljus. Ett landmärke med spännande historia i - en Villerkullavilla som väcker fantasi.

- Att bygga på detta sätt är varken billigt eller tidseffektivt, men det blir vackert, säger Åse Bjurstam och tackar för det mycket uppskattade priset.

I projektet har ägarna samarbetat med Sunnanvindsgatans arkitektkontor AB samt JF-interiör. Ägarna har också byggt en del själva.

Läs tidigare nyhet om byggnadsvårdspriset

Vinnade huset som fick byggnadsvårdspriset 2019

Forshälla-Sund 1:185 vann byggnadsvårdspriset 2019