Blandad kompott i vårens barnkulturprogram

Vill du charmas av en dans- och dockteaterföreställning om längtan efter mjuka tassar och en fuktig nos? Eller kanske se ett musikaliskt kunskapsfyrverkeri om jordens bästa underverk? Vårens barnkulturprogram innehåller en skön blandning av teater, musik, dans, sagor och cirkus.

Den kosmiska havsträdgårdspassagen. Illustration: Johanna Kallin.

- Vi startar med en härlig dans- och dockteaterföreställning, ”Vill ha hund” med Dockteatern Tittut, som visas 24 januari på Dalabergs bibliotek och dagen efter på Stadsbiblioteket. Dansaren Tobias Ulfvebrand är helt grym, säger Charlotta Stalefors, barnkultursamordnare.

”Vår underbara värld” med Hyvel-Bengt & Jonny Dyckert och Bohuslän Big Band är en stor och bombastisk föreställning som visas 8 februari på Regionteater Väst. Det blir ett musikaliskt kunskapsfyrverkeri om jordens bästa underverk, uppfinningar och äventyr i roliga låtar och nästan sanna historier om allt från uppfinnaren av frisbeen till kinesiska muren.

- Det här är en väldigt bra föreställning, för både barn och vuxna, med massa musik och väldigt speciell och skön humor, säger Charlotta Stalefors.

Dansföreställningen ”Förvandling” med Big Wind som visas 7 mars på Stadsbiblioteket ingår i dansfestivalen Step som pågår på flera orter i regionen under mars månad. I föreställningen får barnen se en karaktär som förvandlas på olika sätt.

Vårens barnkulturprogram innehåller också ett antal föreställningar för bebisar, till exempel ”Den kosmiska havsträdgårdspassagen” med MARC och Riksteatern. Här får bebisarna uppleva en magisk värld av ljud, ljus och rörelse. Dansföreställningen och installationen riktar sig till barn i åldrarna 2-18 månader och kommer till Regionteater Väst 29 februari. Även ”Aaooii” med Sagofen Isadora visas för de allra yngsta 6 februari på Ljungskile bibliotek och 16 april på Stadsbiblioteket.

Under vinterlovet vecka 8 arrangeras cirkusskola med Cirkusexpressen och det blir pysselverkstad på biblioteken. Fler kulturaktiviteter för barn kommer att planeras in under våren, så håll dig uppdaterad via uddevalla.se/barnkultur och på facebook

- Passa på att vara snabb med att boka biljetter till det du vill se, det brukar vara fullsatt på de flesta av våra föreställningar, säger Charlotta Stalefors.

Mer information om biljettbokning och om föreställningarna finns i barnkulturprogrammet.

Läs hela barnkulturprogrammet för våren 2020

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00