Dansa utan krav för tjejer

Är du tjej och ofta stressad eller trött, har du ont i huvudet eller magen? Nu fortsätter hälsosatsningen Dansa utan krav, en förebyggande aktivitet som riktar sig till tjejer i åldrarna 13-19 år. Under nio tillfällen får du dansa och prova på olika dansstilar som jazz, modernt, afro och funk.

Dansa utan krav fortsätter under våren för dig som är tjej och 13-19 år. Foto: Johan Bernström, Bildbyrån

Rörelseglädje, gemenskap och kravlöshet är i fokus på träffarna. Här får du komma och vara precis som du är, utan prestation.

- Detta är en hälsofrämjande satsning som ger resultat. Vi har fått mycket positiv återkoppling från de tjejer som medverkade när vi startade denna satsning under hösten här i Uddevalla, de är mycket nöjda. Dans för hälsa-metodiken har tagits fram av Anna Duberg, forskare vid Örebro universitet, säger Agneta Larsson, skolsköterska och kontaktperson för satsningen.

Dansa utan krav kommer att äga rum i Agnebergshallen under nio torsdagar. Du behöver inte ha dansat tidigare, och det kommer inte att bli någon uppvisning. Träffarna innehåller uppvärmning, dans, övningar och avslappning. Vi dansar tillsammans för att det är kul och härligt! Det är helt gratis att vara med.

Prova på: torsdag 30 januari klockan 16.00-17.20, Agnebergshallen, spegelsalen. Ingen anmälan krävs, bara kom! Det är helt okej att du först testar och sedan bestämmer dig för om du vill fortsätta.

Tid och plats: torsdagar klockan 16.00-17.20, 30 januari - 2 april i Agnebergshallen, spegelsalen, Färgaregatan 10.

Går du på högstadiet eller gymnasiet och är intresserad av att vara med i dansgruppen? Prata med din skolsköterska eller kurator, det är de som sköter anmälan till gruppen.

Är du vuxen eller förälder och har frågor?
Prata med en skolsköterska eller kurator på någon av högstadie- eller gymnasieskolorna, eller hör av dig till dansinstruktör Anna Lindh, anna@retreatyourself.se, telefon 070-480 72 94.

Bakom denna hälsofrämjande satsning står elevhälsan, grundskolan och gymnasiet i samarbete med NBV (Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet).

Mer information och filmklipp från liknande dansprojekt i andra städer

Läs mer om Dans för hälsa-metodiken

Affisch Dansa utan krav

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00