Vill du möta Människan bakom uniformen?

Vill du uppleva hur det är att jobba som polis, brandman, lokförare eller ambulanspersonal? I vår har 12 nya ungdomar chans att vara med i Människan bakom uniformen. Det är en brottsförebyggande satsning som syftar till att öka förståelsen för uniformsyrkena.

Vill du prova hur det är att jobba som brandman, polis, ambulanspersonal och tågvärd?

Människan bakom uniformen, MBU, riktar sig till ungdomar i åldrarna 15-20 år. Ungdomarna får under våren göra studiebesök på olika arbetsplatser och träffa personer som jobbar som polis, brandman, ambulanspersonal, busschaufför, lokförare och tågvärd samt fritidsledare. Syftet är att ungdomarna ska få kontakt med människor som jobbar inom de olika yrkena och få en ökad förståelse för deras arbete. Samtidigt får personal inom uniformsyrkena chans att lära känna de deltagande ungdomarna och höra vilka funderingar de har.

- Människan bakom uniformen är en väldigt lyckad förebyggande verksamhet. De ungdomar som deltagit tycker att detta är det roligaste de gjort, och nya nätverk har skapats mellan personal inom de olika uniformsyrkena, säger Jenny Bröjer, fritidsledare och gruppledare för MBU.

Ungdomarna får bland annat prova rökdykning, delta i räddningsarbetet kring en iscensatt bilolycka och de får utbildning i hjärt- och lungräddning.

Första träffen sker onsdag 4 mars, då ungdomarna får möta alla yrkesgrupper under en mingelkväll på Dalabergs fritidsgård. Sammanlagt tio utbildningstillfällen ingår i vårens kurs, och ungdomarna får ett kursintyg när kursen avslutas.

Är du intresserad?

Ansök senast 16 februari!

Mer information om Människan bakom uniformen och anmälan

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00