Forshälla förskola lämnar över lokaler till skolan

I augusti överlåter Forshälla förskola en del av sina lokaler till Forshälla skola. Grundskolan behöver plats för fler elever, vilket innebär att förskolan framöver kommer att ha två avdelningar istället för tre avdelningar.

Sundstrands nya förskola byggs för fullt just nu och öppnar efter sommaren.

Forshälla förskola kommer därför endast ta emot enstaka nya barn hösten 2020. Föräldrar som har sökt plats för sitt barn på Forshälla förskola från och med i höst garanteras istället plats på den nya förskolan i Sundstrand. Efter sommaren öppnar Sundstrands förskola, som ligger naturskönt belägen med närhet till naturen och stor utegård.

- Det är en fin, fräsch och nybyggd förskola som finns i närområdet. Som förälder kan man även söka plats på förskolor i andra delar av kommunen, i augusti släpper vi alltid nya förskoleplatser eftersom de äldsta barnen då går över till skolan, säger Lena-Maria Vinberg, förskolechef.

De föräldrar som sökt plats för sitt barn på Forshälla förskola har nyligen fått information skickad via e-post, där de uppmanas att ange fler tänkbara alternativ på förskolor.

Mer information om förskolor och barnomsorg