Lars Stjernkvist besöker Uddevalla Vuxenutbildning

Lars presenterade utredningen om Planering och dimensionering av komvux och gymnasieskola.

200212_Lars_Stjernkvist

Tillsammans med lokala politiker (S) och skolchefer fick Lars träffa lärare, elever från samtliga utbildningar. Våra samverkansföretag Volvo Buses, Bohusgården, Benders, Astraia och Bemanningsenheten var på plats och berättade hur de är med och skapar rätt utbildningar tillsammans med oss.

Lars sammanfattar rundturen med orden:
”Efter 1 miljon besök på olika verksamheter så var detta den mest organiserade och proffsigaste jag varit på!”
Fantastiskt kul tycker vi!

Dagen avslutades med en öppen och givande diskussion om utredningen och dess betydelse för framtidens utformning av komvux och gymnasieskola. Syftet med utredningen är att trygga den regionala och nationella kompetensförsörjningen genom att effektivisera resursutnyttjandet, skapa utbildning efter arbetsmarknaders behov, främja en likvärdig utbildning och minska segregationen.