Nu öppnar valet till ungdomsfullmäktige

Från och med idag onsdag 19 februari och en vecka framåt kan du rösta i valet till ungdomsfullmäktige. Totalt finns 15 nominerade kandidater från kommunens högstadieskolor och gymnasium samt från fritidsgårdarna.

Nomineringen är anonym, vilket innebär att namnen inte visas på de ungdomar som kandiderar till ungdomsfullmäktige. Istället får man rösta på den motivering man tycker låter bäst, som kandidaterna själva skrivit. Varje skola respektive fritidsgård röstar på sina kandidater.

- Varje ungdom kan rösta en gång. Du röstar genom att gå in på sidan uddevalla.se/ungdomsfullmaktige, där du väljer din skola eller fritidsgård och röstar, säger Valentina Velasquez, vikarierande ungdomssamordnare.

Valet kommer att pågå 19-26 februari, därefter sammanställs valresultatet. Av de 15 kandidaterna kommer 11 kandidater att kunna få en plats som ledamot i ungdomsfullmäktige.

Alla ungdomsförbund till de politiska partier som finns representerade i kommunfullmäktige har också möjlighet att utse en ledamot vardera till ungdomsfullmäktige. Dessa kandidater ingår inte i valet.

Ungdomsfullmäktiges första sammanträde beräknas hållas under vecka 13.

Har du frågor om ungdomsfullmäktige? Kontakta ungdomsfullmäktige på facebook

eller via e-post ungdomsfullmaktige@uddevalla.se

Rösta i valet till ungdomsfullmäktige via denna sida