Vuxenutbildningen startar ytterligare en utbildning till Yrkesförare - Godstransporter

1 juni startar yrkesutbildningen Yrkesförare - Godstransporter.

tunga fordon

Utbildningen genomförs i samarbete med kommunerna inom Fyrbodal som är Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Orust, Sotenäs, Strömstad, Tanum, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg och Åmål. Bor du i annan kommun är även du välkommen att söka.

Att vara yrkesförare innebär att man har ett arbete som är ansvarsfullt och komplicerat. Yrket har många olika inriktningar såsom: fjärrtransporter, budbil, kranbil, distribution, farligt gods, entreprenad, specialtransporet och mycket mer. Med ett lastbilskörkort finns det mycket stora möjligheter till jobb.

Som lastbilsförare innebär det inte bara att du skall köra lastbilen ekonomiskt, miljömedvetet och trafiksäkert, du skall också bemöta kunder, hålla ordning på fraktsedlar och dessutom vara kunnig inom den lagstiftning som omger ditt arbete, t ex lastsäkring och arbetstidsbestämmelser. Med andra ord, du måste vara en mångkunnig och flexibel person för att klara morgondagens uppdrag i lastbilsbranschen. Många lastbilsförare närmar sig pensionsåldern och därför förutspås att efterfrågan på kompetenta yrkesförare kommer att vara fortsatt stor de närmaste 5 - 10 åren.

För mer information om utbildningen och ansökan