Äldre får lyssna på konsert från balkongerna

Idag på skärtorsdagen får de äldre på Österängens vård- och omsorgsboende stå på balkongerna och lyssna på ett musikframträdande som hålls i parken utanför boendet. Det är Studieförbundet Vuxenskolan som tagit initiativ till ett flertal konserter som riktar sig till de äldre och till personalen.

Österängens vård- och omsrogrsboende sett utifrån, i parken framför

De äldre på Österängens vård- och omsorgsboende får lyssna på musikframträdande som hålls utomhus i parken.

Sammanlagt kommer åtta musikframträdanden att genomföras utanför vård- och omsorgsboenden runtom i Uddevalla fram till den 23 april. Först ut är dagens konsert vid Österängen.

- Vi funderade på hur vi kan göra för att få våra äldre att må gott i allt eländigt som händer nu, när det är så mycket stängda dörrar och karantän. Det här blir 30 minuters avkoppling för våra äldre och en chans att få ge energi till personalen, säger Kicki Ståhl, verksamhetsutvecklare Studieförbundet Vuxenskolan Väst.

Under dagens konsert spelar Henrik Strömberg från dansbandet Scotts, och framträdandet kommer även att filmas av SVT.

- Vi är jätteglada att de kommer hit och spelar, det känns extra roligt att det händer något för våra boende nu inför påsk. De boende som har möjlighet kommer att stå på balkongerna, på uteplatserna och vi öppnar fönstren så att de kan ta del av musiken. Henrik Strömberg har spelat här på Österängen förut och han är väldigt omtyckt, säger Frida Webb, enhetschef Österängens vård- och omsorgsboende.

Studieförbundet Vuxenskolan planerar att genomföra sammanlagt 25 konserter utanför olika vård- och omsorgsboenden från Strömstad till Stenungsund inom de närmsta veckorna. Konserterna kan genomföras tack vare stöd från Radiohjälpen.

Kommande konserter för de äldre i Uddevalla kommun

  • Fredag 17 april: Ingemar Thorell och Åsa Henriksson utanför Kilbäcken, Österängen och Rosenhälls vård- och omsorgboenden
  • Tisdag 21 april: Kjell Aronsson utanför Skogslyckan och Södertull vård- och omsorgsboenden
  • Torsdag 23 april: Emil Andersson utanför Rotviksbro och Arödsdal vård- och omsorgsboenden