Elevhem för gymnasiesärskolan öppnar i Uddevalla

Från och med augusti kan elever som läser på gymnasiesärskolan bo i Uddevalla. Då öppnar sex platser i ett nyrenoverat elevhem som kommer att vara bemannat med personal dygnet runt.

Ett av elevhemmets rum med garderob, skrivbord, stol och tv

Ett av rummen på elevhemmet.

- Vi är väldigt glada att vi kan öppna detta boende nu, det har varit efterfrågat under många år. Här får framförallt elever med lång pendlingsväg en möjlighet att bo i Uddevalla under trygga former, säger Ulf Nilsson, rektor för gymnasiesärskolan i Uddevalla.

I elevhemmet har varje elev ett eget rum med säng, skrivbord och garderob. Dusch och toaletter delas med övriga elever. I byggnaden finns också gemensamt kök, sällskapsrum och tvättstuga, samt tillgång till träningslokal och en uteplats som ska ställas iordning. Det är nära till naturen och runtom huset finns en generös trädgård. Alldeles i närheten finns också mataffär, busshållplats och annan service.

- Det är en väldigt bra träning att bo själv och kunna utvecklas. Här får eleverna laga mat tillsammans med personalen och lära sig andra saker som är bra att kunna när man flyttar hemifrån, säger Sofie Olausson, socialpedagog.

Ena halvan av byggnaden kommer att vara elevhem för gymnasiesärskolan, och den andra halvan innehåller sex rum som ska hyras ut till andra gymnasieelever.

Låter det intressant att bo i Uddevalla och studera på gymnasiesärskolan? Kontakta din LSS-handläggare i din kommun, som fattar beslut.

För frågor om elevhemmet, kontakta Ulf Nilsson, rektor gymnasiesärskolan, e-post ulf.nilsson@uddevalla.se, telefon 0522-69 74 39.

Gymnasiesärskolans utbildningar i Uddevalla

Ett av rummen på elevhemmet med säng och bokhylla

Ett av rummen på elevhemmet.

Matrum på elevhemmet med ett runt bord, stolar och mycket ljusinsläpp från fönster.

Matrum på elevhemmet.