Följ årets valborgsfirande via livesändning

Årets valborgsfirande kommer att ske på ett nytt, spännande sätt. I år kan du följa kommunens traditionella valborgsfirande digitalt via livesändning på Bohusläningens hemsida. Vårens ankomst kommer att firas med musik, sång och tal.

En skogsbacke full med vitsippor

Nu firar vi vårens ankomst! Följ årets valborgsfirande digitalt via livesändning.

Idén till det digitala valborgsfirandet väcktes i och med regeringens förbud mot folksamlingar över 50 personer, för att minska smittspridning av coronaviruset.

- Det brukar komma väldigt mycket folk till valborgsfirandet, och vi funderade på vad vi kunde göra istället. Många artister livesänder sina konserter digitalt, vi tänkte att vi kunde göra likadant och frågade Bohusläningen om de ville samarbeta kring det här. Vi är väldigt glada att de tackade ja, säger Stellan Hedendahl, strateg kultur och fritid.

Livesändningen kommer att vara öppen för alla att följa. På programmet står tal till våren av kommunfullmäktiges ordförande Elving Andersson, musik med Stadsmusikkåren och sång med kören Odd Singers.

- Vi vill nå ut till så många som möjligt med våra arrangemang och Bohusläningen har möjlighet att göra en lokal livesändning med hög kvalité av både ljud och bild. Det är första gången vi testar det här digitala konceptet, det är jättespännande att se hur det kommer att bli, säger Pontus Blom, kultursamordnare.

Valborgsfirandet kommer att vara cirka 30 minuter långt och innehålla traditionella vårsånger och musik. Det kommer också att ha redaktionellt innehåll med inslag från Bohusläningens reportrar.

Följ det livesända valborgsfirandet du med!

Tid och plats: Torsdag 30 april klockan 18.00, på bohuslaningen.se via denna länk

Se Stadsmusikkårens film