Badplatserna ställs iordning för säsongen

Är du badsugen? Nästa vecka börjar ett intensivt arbete för att färdigställa kommunens badplatser inför årets badsäsong. Alla bryggor kommer att vara på plats inom 2-3 veckor beroende på vattennivå och väder.

Badplats med livboj och skylt, man ser sanden bakom och en liten rödmålad byggnad

Badplatserna ställs nu iordning inför årets badsäsong. Sedan förra året har de räddningsstationer med koordinater.

Redan nu är det många som söker sig ut till badplatser runtom i kommunen. Kultur och fritid ser regelbundet över badplatserna året om för att säkerställa att livbojar finns på plats och att det ser bra ut i övrigt.

- Nu ska vi sätta i bryggor och badstegar på våra badplatser, men det är väderberoende. Om det är lågvatten blir det ett svårare jobb på vissa badplatser, men inom 2-3 veckor kommer allt vara på plats, säger Emil Palmqvist, enhetschef kultur och fritid.

Räddningstjänsten kommer också att besiktiga bottnarna vid kommunens badplatser med hjälp av dykare för att se efter att inga vassa eller farliga föremål finns i vattnet. Denna besiktning sker under maj månad.

På varje badplats finns räddningsstationer med livbojar och koordinater till respektive badplats för att öka säkerheten. Koordinaterna är viktiga vid larmsamtal till SOS Alarm, då man kan uppge exakt position till larmoperatören.

De allra flesta badplatserna har också soptunnor, men alla besökare uppmanas att ta med sig sitt skräp hem.

Vattenprovtagningen som visar badvattnets kvalité vid badplatserna startar 15 juni och pågår under badsäsongen fram till och med 20 augusti.

Vill du ta med dig din hund till badplatsen? Det finns två hundbadplatser i kommunen, en ligger vid södra delen av Bjursjön och en ligger mellan Bodele och Sörkullens badplats.

Mer information om badplatser