Vill du hjälpa till?

Har du möjlighet att hjälpa till med handling eller hämtning av mediciner till personer som är 70 år eller äldre? Då kan du anmäla dig till Frivilliga Resursgruppen i Uddevalla (FRG), som har fått i uppdrag att samordna dessa frivilliga insatser.

Frivilliga Resursgruppen ansvarig, text som står på ryggen av en jacka

Vill du hjälpa till kan du anmäla ditt intresse till Frivilliga Resursgruppen i Uddevalla.

Med anledning av den rådande pandemin av coronaviruset har Uddevalla kommun skrivit på ett avtal med FRG i Uddevalla om att samordna frivilliga insatser.

- Det finns idag redan flera organisationer och andra aktörer som hjälper till med denna typ av frivilliginsatser, men nu ska FRG samordna detta arbete. I nuläget handlar det enbart om hjälp med matinköp eller hjälp med att hämta ut medicin på apotek, men det kan komma att utvecklas, säger Ulrika Engelbrektsson, samordnare kommunledningskontoret.

Vill du hjälpa till? Uppdraget bygger på volontärarbete, ingen ersättning utgår. Det är viktigt att du inte själv tillhör någon riskgrupp för coronaviruset/covid -19.
Anmäl ditt intresse till FRG via detta formulär