Hemtjänsten startar covid19-team

Från och med imorgon torsdag 30 april kommer ett särskilt team inom hemtjänsten att arbeta enbart med de brukare som insjuknat i covid -19 eller som misstänks ha sjukdomen. I teamet ingår just nu åtta anställda som kommer att arbeta över hela kommunen.

Hemtjänstens Team covid -19

Hemtjänsten startar nu Team covid -19. Här syns Jessica Eriksson, sektionschef och Tove Tangegård, enhetschef tillsammans med teamet som utgörs av Fredrik Grahm, Snezana Cavic, Josefin Svantesson, Towe Kassman, Baki Hajdari, Madeleine Prick, Cecilia "Cissi" Andersson och Eddieson Evina. (Klicka för större bild)

- Vi är väldigt glada att få till detta team, det blir en större trygghet både för brukare, anhöriga och vår personal. Personalen är handplockad från flera olika hemtjänstgrupper utifrån erfarenhet, kunskap och kompetens, säger Jessica Eriksson, sektionschef avdelningen för social omsorg.

All personal inom hemtjänsten har fått fördjupade kunskaper i vårdhygien när det gäller covid -19 och i vilka situationer olika typer av skyddsutrustning behövs. Nu får teamet ytterligare utbildning av kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska och genomgång av rutiner. Alla i teamet kommer att ha en egen personlig ryggsäck med nödvändig skyddsutrustning, och gruppen kommer att utgå från Rosenhäll.

Genom att arbeta i ett team minimerar man antalet kontakter.

- Det här är bra framförallt för de äldre som har hjälp från hemtjänsten idag och som är smittade med covid -19, eftersom det ger en större kontinuitet. Satsningen kan också bidra till att minska den oro som många känner, säger Jessica Eriksson.

Team covid -19 kommer att arbeta veckans alla dagar under dag- och kvällstid. Tanken är att en person som har hemtjänst och som insjuknar skyndsamt ska kunna få sina fortsatta hemtjänstinsatser från Team covid -19. När hen blivit friskförklarad ska hen få sin hjälp från den ordinarie hemtjänstgruppen.