Prova flytväst i Walkesborgsbadet

Vill du testa hur det är att simma i vatten med flytväst på? Det kan du göra i bassängerna på Walkesborgsbadet från fredag 15 maj till torsdag 21 maj. Under dessa dagar pågår Svenska Livräddningssällskapets rikstäckande kampanj för att få fler att använda flytväst.

En badande man har flytväst på sig och ligger på rygg med utsträckta armar och ben i en bassäng

Vill du också testa hur det är att simma med flytväst på?

På Walkesborgsbadet kan du få handledning av badvärdarna om hur du använder flytvästen på rätt sätt och få tips om hur du ska göra om du hamnar i vatten med flytväst på. Att prova på att simma med flytväst kostar inget och alla åldrar är välkomna att testa.

- Nu kommer snart sommaren och det är viktigt att man använder flytväst för att inte riskera livet. Framförallt är det vi vuxna som måste föregå med gott exempel och alltid använda flytväst när vi åker fritidsbåt och vid andra vattenrelaterade aktiviteter, säger Jonas Hagberg, enhetschef för Walkesborgsbadet.

Varje år dör cirka 20 personer i Sverige i samband med olyckor där fritidsbåtar är inblandade. Den som oväntat och ofrivilligt faller i vattnet befinner sig i en farlig situation. Det plötsliga, oväntade fallet är en helt annan sak än att frivilligt hoppa i sjön. Vattnet i havet och våra sjöar är nästan alltid farligt kallt. Den omedelbara köldchocken som inträffar då man plötsligt hamnar i vattnet leder till häftig andhämtning, hyperventilering. Med lite otur kan det leda till våldsamma kallsupar som i sin tur kan leda till drunkning. Bästa skyddet mot hyperventileringen är bra klädsel och en flytväst.

Välkommen att prova flytväst i Walkesborgsbadet!

Du kan testa att simma med flytväst i Walkesborgsbadet 15-21 maj.
Se Walkesborgsbadets öppettider

Vill du låna flytväst om du ska ut på sjön?

Fritidsbanken som ligger vid Skogslyckans torg lånar ut flytvästar kostnadsfritt upp till två veckor. Mer information om flytvästutlåning på Fritidsbanken

Mer information om Svenska Livräddningssällskapet

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00