Stadsbiblioteket och Ljungskile bibliotek beräknas öppna 22 juni

Kommunen har påbörjat en planering för en försiktig och successiv öppning av kommunala verksamheter med anledning av covid -19. Det gäller bland annat biblioteken där planen i nuläget är att öppna Stadsbiblioteket samt Ljungskile bibliotek efter midsommar, den 22 juni.

Stadsbibliotekets entré sommartid med blommande buske i förgrunden

Stadsbiblioteket och Ljungskile bibliotek beräknas öppna 22 juni.

Det har gått drygt två månader sedan utbrottet av covid-19 klassades som en pandemi. Fortfarande gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla fysisk distans, tvätta händerna ofta och noga, samt undvika sammankomster med fler än 50 personer.

Samtidigt som det är fortsatt viktigt att hålla i och hålla ut, har kommunen också påbörjat en planering för en försiktig och successiv öppning av kommunala verksamheter. Det gäller bland annat biblioteken där planen i nuläget är att öppna Stadsbiblioteket samt Ljungskile bibliotek efter midsommar, den 22 juni.

Öppningen av de båda biblioteken förutsätter att smittspridningen av covid-19 i vårt område inte får en snabbare eller på annat sätt negativ utveckling. Vissa försiktighetsåtgärder införs också. Till exempel begränsas antalet antal personer som får vistas samtidigt i lokalen, vid diskarna installeras plexiglas, sittplatserna glesas ut m m. Biblioteket i Dalaberg beräknas öppna måndag 27 juli samtidigt som Mötesplats Dalaberg öppnar upp sin verksamhet.

På bibliotekens egna sidor hittar du mer information om vad som gäller, öppettider m m