Tre spännande dramatiker i ny teaterfestival för barn

Flätan är en helt ny regional teaterfestival som riktar sig till barn i åldrarna 10-13 år och som kommer att hållas våren 2021 på Regionteater Väst. Nu är det klart vilka tre dramatiker som kommer att skriva pjäserna till Flätan – Adel Darwish, Eva-Maria Benavente Dahlin och Johanna Svalbacke.

Personporträtt på de tre dramatikerna

De tre dramatikerna Johanna Svalbacke, Adel Darwish och Eva-Maria Benavente Dahlin skriver manus till pjäserna som ingår i teaterfestivalen Flätan.

Flätan ger en unik chans för unga teatergrupper att delta i processen bakom en föreställning, samverka med andra medverkande grupper i regionen och få spela teater på en etablerad teaterscen. De medverkande teatergrupperna skapar tillsammans en föreställning utifrån helt nyskriven dramatik framtagen till projektet. Den storslagna avslutningen är en teaterfestival på Regionteater Väst i Uddevalla våren 2021, där alla medverkande grupper spelar upp sina pjäser. Det hålls även en workshop för teaterlärare och pedagoger.

- Det är många barn i åldersgruppen 10-13 år som spelar teater, här på Kulturskolan finns just nu fyra teatergrupper för dessa elever. Pjäserna som ska skrivas kommer även att ha utrymme för improvisation, så att varje teatergrupp kan jobba fram innehåll efter önskemål, säger Tilda Meissner, teaterlärare på Kulturskolan och projektledare för Flätan.

De tre dramatikerna som ska skriva manus till pjäserna i Flätan är utvalda av Dimen Abdulla, dramaturg på Regionteater Väst, i samråd med Barnteaterakademien. Dramatikern Johanna Svalbacke kommer från Trollhättan och har studerat teater på Uddevalla gymnasieskola Sinclair, Adel Darwish bor i Göteborg och Eva-Maria Benavente Dahlin i Stockholm.

- Det är tre superspännande val av Dimen och Barnteaterakademien! Vi är så glada för att de också tackade ja till att skriva för Flätan, säger Eva Persson, chef för Kulturskolan och en av initiativtagarna till den nya teaterfestivalen.

Teaterfestivalen Flätan är ett samarbete mellan Regionteater Väst och Kulturskolan i Uddevalla kommun.

Nu är anmälan öppen för den som är intresserad av att delta i teaterfestivalen Flätan. Om du arbetar på en kulturskola inom Fyrbodal eller i en amatörteatergrupp i Västra Götalandsregionen kan du anmäla din teatergrupp.

Mer information om teaterfestivalen Flätan