Parksommar sessions livesänds 9-11 juli

Nu kan du börja ladda för sommarens happening! Följ med via webben till tre spännande platser i Uddevalla där du kan lyssna på livesänd r´n´b, americana och hiphop med artisterna Newkid, Good Harvest och Jelassi. Årets Parksommar sessions går av stapeln 9-11 juli som du kan se och höra via bohuslaningen.se.

Porträttfoto på Newkid, Good Harvest och Jelassi med ljusblå grafik och vita moln runtom

Parksommar sessions med Newkid, Good Harvest och Jelassi livesänds via bohuslaningen.se 9-11 juli.

- Vi vill göra kulturarrangemang inom de ramar vi har idag, och så säkert och bra som möjligt med tanke på den pågående pandemin. Kultur är viktigt även i sådana här tider, därför satsar vi på att livesända Parksommar sessions digitalt, säger Pontus Blom, kultursamordnare.

Det blir tre spelningar under tre dagar - ett sätt att skapa lite festivalkänsla då konserterna ligger samlade till ett veckoslut. Nytt för i år är också att Parksommar sessions kommer att äga rum på vackra eller udda platser i kommunen.

- Vi har jobbat på att göra detta unikt för Uddevalla. Det här är roliga platser att visa för allmänheten, säger Pontus Blom.

Bland årets akter finns rnb/hiphopartisten Newkid, Alexander Ferrer, som ursprungligen kommer från Uddevalla men är verksam i Stockholm. För några dagar sedan släppte han en ny singel, Chambea.

- Vi har velat få till en konsert med honom länge. Det känns superkul att vi kunnat boka honom, vi har väntat på att han ska släppa nytt material.

Ytterligare två akter från Stockholm kommer till Uddevalla: Good Harvest som spelar americana och Jelassi som spelar hiphop. Good Harvest består av Hanna Enlöf och Ylva Eriksson med stämsång och akustiska gitarrer. I februari släpptes duons andra fullängdsalbum, Dream of June, och de har bland annat gjort ett framträdande i tv-programmet På spåret.

Jelassi, eller Fatima Jelassi, gör hiphop och har bland annat uppträtt på utdelningen av Polarpriset och gästat Silvana Imam och Cherrie på skiva. I år var hon även bland de nominerade på Grammisgalan.

- Hon är en artist som varit väldigt efterfrågad hos den yngre målgruppen och det känns också superkul att få till, säger Pontus Blom.

Livesändningen av Parksommar sessions sker i ett samarbete med Bohusläningen och Destination Uddevalla. Livesändningarna via bohuslaningen.se kommer att vara öppna för alla och innehålla redaktionella inslag från Bohusläningen.

Tid och plats för Parksommar sessions: 9-11 juli klockan 18.00, www.bohuslaningen.se

Mer information på www.uddevalla.se/parksommar

Newkid på Youtube

Good Harvest, officiell hemsida

Jelassi på Youtube

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00