Lekplatser rustas upp och blir som nya

Lekplatsen Våren som ligger på Aprilvägen i Kurveröd har rustats upp och är nu öppen för lek och stoj. Här finns nu nya lekredskap och studsmattor i marken. Även på Tureborg ska lekplatsen Borgen vid Hagarnevägen rustas upp och få nya äventyrliga redskap.

Nyrenoverad lekplats på Aprilvägen

Nyrenoverad lekplats på Aprilvägen

- Vi har gjort om lekplatsen på Aprilvägen från grunden med nya lekredskap, nya sittplatser och sått nytt gräs. Nu är allt klart, säger Anders Löfström, projektledare samhällsbyggnad.

Lekplatsen har fått förbättrad belysning och nya bänkar och bord. Här finns bland annat gungor, kompisgunga, ny klätterställning med rutschkana och två studsmattor som ligger i marknivå.

På Tureborg har arbetet precis börjat med att fräscha upp lekplatsen Borgen vid Hagarnevägen. Det ska bli en lekplats med äventyrliga inslag.

- Lekplatsen Borgen är inspirerad av Tureborgen. Här kommer det att bli ett borgliknande rutchkanehus och lite drakar som syns på vippgungorna, säger Anders Löfström.

Ett staket kommer att sättas upp mot Hagarnevägen och det blir nya bänkar och bord. Lekplatsen Borgen beräknas vara helt klar i augusti.

I höst kommer även lekplatserna vid Champinjonstigen samt vid Bohusgården att rustas upp.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00