Fotbolls- och tennisplaner rustas upp

Sugen på att spela fotboll eller tennis? Nu kan du snart hålla dig i rörelse runtom i kommunen. På fem olika platser ska kommunens fotbolls- eller tennisplaner rustas upp under sommaren och hösten.

En grävmaskin i arbete vid fotbollsplan på Fasseröd, det ligger delar av gammalt staket i förgrunden

Fotbollsplanen vid Slalomgränd på Fasseröd är en av flera idrottsplaner som nu rustas upp.

Först ut är fotbollsplanen vid Slalomgränd på Fasseröd. Där har arbetet redan startat med att ta bort befintligt ytskikt.

- Det ska komma på nytt grus och nya mål monteras. Vi sätter också upp ett tre meter högt staket på två av planens sidor samt ett lägre staket på sidan som vetter mot lekplatsen, säger Anders Löfström, projektledare samhällsbyggnad.

Fotbollsplanen vid Slalomgränd beräknas vara färdig att börja använda i månadsskiftet juni/juli.

Övriga idrottsplaner som rustas upp:

• Fotbollsplan vid Östra Bräkekroken i Hogstorp. Gräset ska tas bort, nytt grus ska läggas ut. Befintligt staket och mål kommer att vara kvar. Arbetet påbörjas och avslutas i augusti.

• Fotbollsplan och tennisplan vid Hästhovsvägen/Irisvägen i Ljungskile. Gräset ska tas bort, nytt grus ska läggas ut på fotbollsplanen. Nya mål och nytt staket kommer att sättas upp. Tennisplanen ska få ny asfalt, nytt spelnät och nytt staket runtom. Arbetet påbörjas i juni och beräknas vara klart i september.

• Tennisplan vid Dalstigen i Tureborg. Planen ska få ny asfalt och nytt spelnät. Arbetet påbörjas och avslutas i september.

• Fotbollsplan och tennisplaner vid Oljehamnsvägen. Gräset ska tas bort, nytt grus ska läggas ut på fotbollsplanen. Nya mål och nytt staket kommer att sättas upp. Tennisplanerna ska få ny asfalt, nytt spelnät och nytt staket runtom. Arbetet påbörjas i juni och beräknas vara klart i oktober.