Fritt wifi i Uddevalla och Ljungskile centrum

Nu kan du surfa fritt i stora delar av Uddevalla centrum samt i Ljungskile centrum. Nyligen avslutades EU-projektet WiFi4EU, där kommunen beviljats stöd för en utbyggnad av gratis wifi för invånare och besökare på offentliga platser.

Sophie Carling mitt i grönskan intill Hasselbackshuset med Rådhuset i bakgrunden

Nu kan kommunen erbjuda fritt wifi med större täckning i Uddevalla centrum samt Ljungskile, berättar näringslivsutvecklare Sophie Carling.

- Det är jätteroligt att vi nu kan erbjuda fritt wifi med större täckning i Uddevalla centrum samt Ljungskile. Framförallt är det bra för besökare och alla andra som kan behöva tillgång till fritt internet. Vi har förstärkt delar i Uddevalla centrum och satsat nytt i Ljungskile, säger Sophie Carling, projektledare och näringslivsutvecklare, avdelningen för hållbar tillväxt i Uddevalla kommun.

Det fria wifi:t heter WiFi4EU, som du kan ansluta dig till på flera platser utomhus. I Uddevalla kan du bland annat koppla upp dig på detta wifi på Kungsgatan, Drottninggatan, Kungstorget och delar av området kring Bäveån upp mot Hasselbacken, museiparken vid Bohusläns museum, husbilsparkeringen vid Riverside, gästhamnen, badhusparken och lekparken vid Uddevalla turistcenter, samt inne på Aktivitetscenter Ryttaren.

Helt nytt är det att du nu också kan surfa fritt i Ljungskile centrum och hela vägen ner mot Ljungskile båthamn på detta wifi.

WiFi4EU kompletterar det wifi som kommunen sedan tidigare tillhandahåller i flera kommunala lokaler. Bland annat på skolor, vård- och omsorgsboenden, bibliotek och kontaktcenter.

- Många människor förväntar sig att det finns mer eller mindre fritt wifi i tätorter, så det är känns bra att vi kunnat förstärka kvaliteten på surfandet, säger Sophie Carling.

För att använda WiFi4EU krävs enbart att du letar upp och ansluter dig till detta nät. Inga avgifter eller lösenord krävs.

Mer information om WiFi4EU

WiFi4EU gratis wifi i EU

Karta som visar utbredningen av wifi i centrala Uddevalla

Den blå markeringen visar delar av WiFi4EU i centrala Uddevalla: Kungsgatan, Drottninggatan, Kungstorget, delar av området kring Bäveån och Hasselbacken.

Karta som visar WiFi4EU vid gästhamnen, museiparken och husbilsparkeringen vid Riverside

Blå markering visar WiFi4EU vid gästhamnen, museiparken och husbilsparkeringen vid Riverside i Uddevalla centrum.

Karta som visar WiFi4EU i Ljungskile

Den blå markeringen visar WiFi4EU i Ljungskile centrum och båthamnen.