Tips på utflykter

Kultur och fritid tipsar i sommar om olika utflyktsmål att upptäcka i naturen. Varför inte ta en vandringstur till Kalvön, löptur runt Vindsvalan eller en snorklingsutflykt till Uddevallabrons brofäste? Till varje turförslag finns en karta med information om hur du tar dig till aktuellt område.

Utsikt från Kalvön med strandremsa som leder över till en halvö, omgärdad av havet på bägge sidor

En av de vackra utsikterna från naturreservatet Kalvön.

Kartbladet innehåller också fakta om hur lång tid det tar att ta sig runt på slingan, hur lång den är, och hur terrängen är längs slingan. Inom kort kan du även hämta kartbladen på kontaktcenter, fritidsbanken och Uddevalla turistcenter.

Kalvön är ett naturreservat som ligger i Kalvöfjorden, mellan Bokenäset och Orust. Du tar dig ut på Kalvön genom att promenera via en gångbro.

- Kalvön bjuder på en lite mer utmanande vandring, ön är kuperad med smala stigar och här är en lugn och tyst miljö. Du kan vandra två olika slingor på Kalvön som tillsammans är cirka 8 kilometer och det finns möjlighet till bad på flera platser runt ön, säger Robert Wahlström, friluftsutvecklare.

Nästa turförslag är Vindsvalan, en grusad slinga på 4,2 kilometer som ligger i skogen i anslutning till Kapelle. Vindsvalan är ett tätortsnära motionsspår för dig som vill ta en löptur eller promenad i närområdet. Du kan ansluta till spåret bland annat från Bratterödsvägen.

Vill du hellre snorkla i ett marint biotopskyddsområde och upptäcka havets liv? Då kan du ta dig till stranden vid Uddevallabrons södra brofäste, i närheten av Ammenäs/Skäret. I detta naturskyddade område finns musselbankar och ängar av ålgräs som myllrar av liv. Viktigt att tänka på är att botten är känslig i detta område, så håll dig uppe vid ytan.

Läs mer om utflyktstipsen

Kalvön runt

Vindsvalan

Snorkla under Uddevallabron

Fler turförslag och tips på motionsspår

Vandringslederna Bohusleden och Kuststigen

Fler uflyktstips kan du få via www.uddevalla.com och appen Upplev Uddevalla.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00