Snart öppnar Rampen i Källdal 

Fredagen den 4 september slår portarna upp för Rampen, kultur- och fritidsförvaltningens nya mötesplats i Källdal 

Entrén till Rampen - bibliotek, fritidsgård och idrottshall

Entrén till Rampen i Källdal - bibliotek, fritidsgård och idrottshall. Foto: Sabina Lorentzon

Rampen kommer att vara lokaliserad i samma byggnad som den nya Källdalsskolan, och erbjuder en rad olika aktiviteter – bibliotek, fritidsgård, café, danssal, musikstudio och idrottshall för att nämna några.

Målet är att skapa en puls av kultur- och fritidsaktiviteter som möter invånarnas behov och bygger på besökarnas eget engagemang. På så vis ska Rampen ska vara ett hjärta för kreativitet, demokrati och möten mellan människor.

- Tanken med att samla flera kultur- och fritidsverksamheter under samma tak är att ge barn, unga och vuxna större möjlighet att upptäcka nya intressen och aktiviteter, säger Patrik Carlsson, projektledare för Rampen.

De splitternya lokalerna har stått färdiga sedan en tid tillbaka. Personalstyrkan på Rampen har nu fullt upp med att komma i ordning. Böcker som ska packas upp och sorteras in i hyllor, en arbetsgrupp som ska skapa nya, gemensamma rutiner och en invigning som måste anpassas utifrån rådande pandemiläge är bara några av alla punkter på agendan för den kommande tiden.

Invigning 4–5 september

Covidpandemi eller inte, den 4 till 5 september kommer invigningen av Rampen att ske.

- Det blir inte riktigt lika häftigt som vi hade tänk från början, men en invigning kommer det att bli. Vi får dock tänka på att inte släppa in för många besökare åt gången och se till så att alla håller avstånd till varandra.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00