Träningshallen öppnar på Walkesborg

Träningshallen på Walkesborgsbadet och Uddevalla bowlinghall har varit stängd sedan i mars med anledning av coronapandemin. På måndag 31 augusti öppnar träningshallen igen med vissa anpassningar till rådande situation, och bowlinghallen har redan öppnat.

Träningsredskap och motionscyklar i träningshallen på Walkesborg

Från och med måndag 31 augusti kan du träna i Walkesborgsbadets träningshall.

Träningshallen på Walkesborgsbadet kommer numera att vara öppen enbart när simhallen är öppen för allmänheten och städningen utökas. En begränsning införs också i antal tränande personer - som mest får 10 personer vara i träningshallen samtidigt.

- Det är drop-in, vilket innebär att den som vill träna kommer att bli insläppt av personalen i receptionen. Samtidigt får man en personlig flaska med rengöringsmedel och en torkduk så att man kan rengöra varje maskin direkt efter att man har tränat klart, säger Jonas Hagberg, enhetschef för Walkesborgsbadet och Uddevalla bowlinghall.

Nästa vecka startar även Walkesborgsbadets vattengympa som har varit inställd sedan våren. Vid vattengympan kommer personalen att dela ut hantlar och andra redskap, för att minska kontaktytorna. Som mest tillåts 20 deltagare vid varje pass.

- Även bowlinghallen har öppnat igen med vissa restriktioner. Bland annat har vi skyltat upp i golvet för att undvika köbildning och glesat ut antalet besökare, bowling får enbart ske på varannan bana, säger Jonas Hagberg.

I bowlinghallen finns handsprit vid alla banor och varje morgon tvättas samtliga bowlingklot och annan utrustning.

Mer information om Walkesborgsbadet

Uddevalla bowlinghall