275 unga fick sommarlovspraktik

I sommar fick sammanlagt 275 ungdomar möjlighet att praktisera och skaffa sig erfarenhet från en arbetsplats i kommunen. Årets sommarlovspraktikanter fick arbetsuppgifter som anpassades till coronapandemin.

En sandstrand med musselskal och blått hav

Många sommarlovspraktikanter arbetade med att städa stränder denna sommar.

- Vi är oerhört glada att vi kunde få ut så många ungdomar i praktik trots den tuffa situationen med corona. Det är så viktigt för dem att få erfarenhet från en arbetsplats, säger Anna Partanen, arbetsmarknadsavdelningen.

På grund av pandemin fick de allra flesta ungdomarna uppgifter som kunde genomföras utomhus, och många av dem arbetade med att städa stränder runtom i kommunen. I år inleddes också ett nytt samarbete med Uddevallahem, där 45 ungdomar fick praktikplats för att utföra vaktmästarsysslor.

Nytt för i år var också att ett antal ungdomar som läste kurser på sommarskola erbjöds möjlighet att få sommarlovspraktik, genom ett samarbete med barn och utbildningsförvaltningen. Sammanlagt tackade 22 ungdomar ja till denna möjlighet.

- Det var ett sätt att nå ut till de ungdomar som kanske har svårt att hitta egna sommarjobb. Det var lyckat, alla var väldigt nöjda, säger Anna Partanen.

Sommarlovspraktiken riktar sig till unga som går i årskurs 9 samt årskurs 1 på gymnasiet.

Mer information om sommarlovspraktik