En höst fylld med barnkultur

Det blir en späckad kulturhöst för alla barn och föräldrar! I höstens barnkulturprogram ryms både musik, teater och författarbesök. Nytt för i höst är familjelördag för barn i alla åldrar och nu har du också chans att se föreställningar i nyöppnade aktivitetshuset Rampen.

Tre personer ur Kabaret Jaguar, med ljusa skjortor, randiga byxor och röda västar

Ur Kabaret Jaguar med Teater Jaguar. Foto: Lina Ikse

I höstens barnkulturprogram kan du få veta mer om alla föreställningar, tid och plats, vilken åldersgrupp de riktar sig till och hur du bokar biljett.

- Det känns väldigt roligt att vi har ett fullbokat barnkulturprogram för hösten. Vi har fått till en bra blandning, med allt från bebisteater till färgglad kabaret med musik och dans. De föreställningar vi ställde in under våren har vi också kunnat boka om till hösten istället, säger Charlotta Stalefors, barnkultursamordnare.

Först ut är musikföreställningen Opsis med Tobias musikteater, som visas 26 september i aktivitetshuset Rampen. Samma dag visas även pjäsen 1,2,3 med Sagofen Isadora på Stadsbiblioteket. Biljetter till båda föreställningarna kan bokas från torsdag 10 september.

Under hösten blir det även författarbesök för lite yngre barn. Johan Anderblad, känd från Bolibompa, kommer till Ljungskile bibliotek och Stadsbiblioteket i oktober och berättar om sina böcker Bojan och brandbilen och Bojan och polisbilen.

Familjelördag är ett nytt koncept som riktar sig till hela familjen, och är ett nytt samarbete mellan Kultur och fritid, Bohusläns museum och Regionteater Väst. I höst blir det familjelördag med Roligt på Kulturskolan i oktober och Julkul i december.

- Familjelördag innebär att barn i alla åldrar är välkomna så att man kan komma med hela familjen. Det har varit efterfrågat eftersom våra övriga föreställningar oftast är anpassade till barn i en specifik åldersgrupp. Vi smygstartar med två familjelördagar i höst och till våren är planen att det ska bli många fler, säger Charlotta Stalefors.

Höstens barnkulturprogram har anpassats till den pågående pandemin, vilket innebär färre antal biljetter till varje föreställning. På så sätt går det att hålla avstånd både i publiken och mellan publik och de som står på scenen. På grund av pandemin kan föreställningar ställas in med kort varsel. Aktuell information finns på uddevalla.se/barnkultur, så titta gärna där innan du går på arrangemangen i höst.

Läs hela barnkulturprogrammet och håll dig uppdaterad

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00