Välkommen till öppna förskolorna och familjeförskolan

De öppna förskolorna på Kungstorget och på Dalaberg samt familjeförskolan är öppna igen, men med vissa anpassningar i verksamheten för att minska risk för smittspridning av covid -19. Om du vill besöka de öppna förskolorna med ditt barn behöver du förboka ditt besök och i övrigt följa myndigheternas rekommendationer.

En grå och vit stor gosedjurs-hund ligger på en blå pall, i bakgrunden syns den ljusa lokalen med leksaker på bokhyllor och en gitarr

De öppna förskolorna och familjeförskolan har öppnat igen med vissa anpassningar i verksamheten.

Kungstorgets öppna förskola tar emot ett begränsat antal besökare, och du kan anmäla dig via sms för att se om det finns plats i den grupp du vill komma till. Som mest tar öppna förskolan emot 10 familjer åt gången.

- Alla besökare måste tvätta och sprita händerna direkt när de kommit innanför dörren och vi har glesat ut sittplatserna vid borden för att man ska kunna hålla avstånd, säger Anna-Maria Gustafsson, förskollärare på Kungstorgets öppna förskola.

Samma rutiner gäller på Dalabergs öppna förskola, som tar emot förbokade besök i mindre grupper, med som mest 12 barn och vuxna per grupp.

- Vi har också börjat med barnvagnspromenader utomhus på måndagar. Då samlas vi utanför apoteket på Dalabergs torg och går 30-45 minuter i närområdet. Alla friska barn och vuxna är välkomna. Vi promenerar i lugn takt så att vi också hinner prata, säger Tina Kennerland, socionom på Dalabergs öppna förskola.

Familjeförskolan på Dalaberg har under våren haft en begränsad verksamhet på grund av pandemin, men har nu kommit igång med sina fasta grupper. Varje grupp har något färre deltagare än innan, men verksamheten är igång från måndag till fredag.

I övrigt följer de öppna förskolorna och familjeförskolan myndigheternas rekommendationer för att minska risk för smittspridning. Det innebär bland annat att både barn och vuxna ska vara friska och symptomfria när de kommer, handsprit finns på flera platser i lokalen och städintervallerna har utökats.

Mer information om Kungstorgets öppna förskola

Dalabergs öppna förskola

Familjeförskolan