Hitta din röst med Goran Asaad och Felicia Margineanu

Stå-upp komikern Goran Asaad och sociala entreprenören Felicia Margineanu berättar om sin livsresa och upplevelse av utanförskap, ensamhet, mobbning och strävan efter att hitta sin röst. Du som är tretton år och uppåt kan se deras föreläsning på storbildsskärm på Dalabergs fritidsgård, Dalabergs bibliotek eller via Zoom på tisdag 29 september.

Goran Asaad och Felicia Margineanu står framför en vägg där man ser orange stora bokstäver

Goran Asaad och Felicia Margineanu föreläser om utanförskap, ensamhet, mobbning och strävan efter att hitta sin röst.

Som 17-åring mobiliserade Felicia Margineanu en demonstration mot rasism på Sergels torg med 10 000 människor, fick pris av FN, och har de senaste åren visat hur man kan använda sociala medier och kameran för att driva på den demokratiska utvecklingen. Hon utmanar normer, fördomar och stereotyper.

Goran Asaads livsberättelse berör, inspirerar och får en att pendla mellan gråt och skratt. Från föräldrarnas flykt från Kurdistan till Sverige, hur han fick namnet Göran och hur han med humorn utmanar oss i viktiga samhällsfrågor med fokus på mångfald, integration och mobbning.

- Felicia och Goran är positiva förebilder som visar att alla besitter en styrka och att det går att förändra saker och ting. Välkommen att lyssna på deras inspirerande föreläsning, det är först till kvarn som gäller då föreläsningen startar via Zoom, säger Petra Viita på arbetsmarknadsavdelningen.

Det finns också ett begränsat antal platser för dig som vill se föreläsningen på Dalabergs fritidsgård eller Dalabergs bibliotek, där det bjuds på fika. Med start tisdag 22 september kan du som besöker fritidsgården eller biblioteket dessutom vara med och tävla om att vinna biobiljetter. Tio personer har chansen att vinna två biobiljetter vardera.

Hitta din röst – inspirationsföreläsning med Goran Asaad och Felicia Margineanu

Tid och plats: Tisdag 29 september klockan 18.00-19.30, via Zoom. Ange Meeting ID: 879 8769 7188 och Passcode: 676257. Föreläsningen är för dig som är från 13 år och uppåt.

Arrangör: arbetsgruppen ”Kulturmöten” från Tillsammans för inkludering.

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00