Vi lyfter Norra Drottninggatan

Första delen av Norra Drottninggatan är klar. I filmen kan du se hur gatan snyggas till och när Uddevalla centrums nya konstverk kommer på plats. Skulptören Peter Linde berättar om den bohuslänska kvinnan, som hon kallas preliminärt.

Det första kvarteret mellan Kungsgatan och Kilbäcksgatan har möblerats, linhängd belysning är uppsatt och en scen i kombination med sittplats skapar en trevlig miljö mitt i centrum.

Centrumsamordnare Stefan Björling berättar om den övre delen av Norra Drottninggatan, som sträcker sig upp till Lagerbergsgatan. Där är plattsättningen i princip är klar längs den ena fasaden. Mitten av gatan kommer till skillnad från övriga gator att knottläggas eftersom den delen kommer att trafikeras av varutransporter.

I den sista delen av Norra Drottninggatan mellan Kungsgatan och Norra Hamngatan är grävarbetena klara inom några veckor. Sedan återstår plattsättning och trädplantering.

- I det området ska vi också plantera fem nya träd. Det är Prydnadskörsbär som vi hoppas ska blomma fantastiskt redan till våren, säger Stefan Björling.

Norra Drottninggatan beräknas vara helt klar i slutet av november 2020.

Hjälp oss ge den nya skulpturen ett namn! Skicka in ditt namnförslag och gärna en bakgrundshistoria på www.uddevalla.se/namnforslag

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00