Njut av dahliorna i Sörkälleparkens damm

Nu har Sörkälleparkens damm fått ett tillskott av blommor i sprakande färger. Det är dahlior som lyser upp vattenytan under några dagar.

Rosa, röda, gula och vita dahlior ligger och flyter i dammen i Sörkälleparken, man ser orangeklädd personal från gatu- och parkenheten i bakgrunden

Passa på att titta i Sörkälleparkens damm, som fått ett tillskott av färgsprakande dahlior.

Gatu- och parkenheten börjar nu ta upp sommarblommorna från kommunens rabatter, för att göra plats inför höstens plantering av vårlökar. En hel del perenner som tas upp sparas till nästa år, men dahliorna går av praktiska skäl inte att spara. För att hålla kvar det sista av sommarfägringen så har nu hundratals blommande dahlior samlats in och placerats på vattenytan i Sörkälleparkens damm.

- Våra dahlior blommar väldigt fint nu, så för att återvinna dem och ge dem lite extra liv så placerar vi dem i Sörkälleparkens spegeldamm. Jag hoppas att så många som möjligt kommer förbi och njuter av detta färgsprakande arrangemang, säger Sophia Pagerup, arbetsledare gatu- och parkenheten.

Planteringen av vårlökarna i kommunens rabatter startar om cirka två veckor.

På grund av likställighetsprincipen har gatu- och parkenheten inte möjlighet att dela ut perenner som inte kan sparas till allmänheten.