Låna surfplatta på biblioteket

Nu har du som är 75 år eller äldre möjlighet att låna en surfplatta på Uddevalla stadsbibliotek. Du får med dig instruktioner om hur den används och får tips och råd om olika appar och hur de fungerar.

Händer som håller i en surfplatta

Utlåningen av surfplattor startar idag måndag 5 oktober, samtidigt som årets e-medborgarvecka inleds.

- Det här är ett bra tillfälle för dig som är äldre och på egen hand vill lära dig mer om e-tjänster och modern teknik. Om man inte har den tekniska utrustningen själv så kan detta också vara ett bra sätt att prova på innan man köper, säger Tobias Nordberg, bibliotekarie på Uddevalla stadsbibliotek.

För att få låna en surfplatta behöver du vara registrerad låntagare på biblioteken i Uddevalla. Du lånar surfplattan med ditt bibliotekskort och lånetiden är fyra veckor.

Utlåningen av surfplattor till alla som är 75 år eller äldre är ett samverkansprojekt mellan biblioteket och socialtjänsten. Socialtjänsten har köpt in surfplattorna och tog initiativet till samverkan utifrån behovet att göra äldre mer delaktiga i den digitala utvecklingen och minska utanförskapet.

- Att äldre med sitt lånekort får en möjlighet att prova på att använda en surfplatta, och att det finns råd och stöd att få på biblioteket, hoppas vi kan öka den digitala delaktigheten. Vi använder bibliotekets kunskap kring IT-hjälp och Våga klicka-kurser i detta projekt, säger Elisabeth Li Bergström, utvecklare välfärdsteknik socialtjänsten.

Låna en surfplatta med ditt bibliotekskort

Eller kontakta oss

Telefonikon

0522-69 60 00