Tack till alla volontärer som hjälper till med handling

Frivilliga resursgruppen i Uddevalla (FRG) har sedan april haft ett avtal med Uddevalla kommun om att samordna frivilliga insatser. FRG har förmedlat kontakt mellan volontärer och personer i riskgrupp eller över 70 år, som behövt hjälp med handling eller apoteksärenden. Nu har detta avtal löpt ut, och kommunen vill rikta ett stort tack till alla volontärer.

En plastback fotograferad uppifrån med olika slags konserver och torrvaror

Sammanlagt har ett 40-tal volontärer samt ett 40-tal personer i riskgrupper fått kontakt med varandra via den samordning som Frivilliga resursgruppen i Uddevalla hållit i.

- Vi vill rikta ett stort tack till alla volontärer och Frivilliga resursgruppen, ni gör ett fantastiskt arbete, säger Ulrika Engelbrektsson, samordnare kommunledningskontoret.

Från och med nu uppmanas personer i riskgrupp eller personer över 70 år att istället ta direkt kontakt med olika frivilligorganisationer. I Uddevalla finns flera organisationer som hjälper till med handling och apoteksärenden.

- Vi tror att många människor i riskgrupper redan har kontakt med någon volontär som hjälper dem, just nu är det väldigt få som hör av sig. Om vi märker ett ökat behov framöver kan vi behöva omvärdera och skriva nytt avtal med FRG, säger Ulrika Engelbrektsson.

Mer information om handlingshjälp och annat som rör covid-19