Nya rutiner på Walkesborgsbadet

I samband med att simskolorna startat behöver Walkesborgsbadet nu begränsa det totala antalet badgäster för att minska trängsel och risk för smittspridning av covid -19. Eleverna på simskolan har prioritet och allmänheten släpps in i mån av plats. Sedan tidigare gäller att du bara besöker simhallen om du är frisk, håller avstånd och följer badets hygienregler.

Entren till Walkesborgsbadet

Nu införs nya rutiner på Walkesborgsbadet för att lättare kunna hålla avstånd.

- Vi ser att antalet besökare ökat markant efter sommaren och vi har haft kontakt med smittskyddsläkare och kommunens miljöskyddstillsyn. Därför genomför vi nu ett antal åtgärder för att minska trängsel. Vi uppmanar alla som kommer till simhallen att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer, säger Jonas Hagberg, enhetschef Walkesborgsbadet.

Under alla vardagkvällar samt från morgon till kväll på helgerna bedrivs simskoleundervisning i Walkesborgsbadet. Begränsningen innebär att simhallen nu släpper in färre antal besökare från allmänheten för att det ska vara lättare att hålla avstånd. Simskolor är en prioriterad verksamhet, då simkunnighet är ett av kommunens övergripande mål.

- Nu är vi mitt i en pandemi och måste förhålla oss till det. Vi genomför dessa åtgärder för att glesa ut inne i simhallen och i bassängerna, och vi vädjar till alla att respektera varandra och hålla avstånd. Vi följer samhällsutvecklingen av coronaviruset och kommer det nya riktlinjer framöver måste vi anpassa oss till det, säger Jonas Hagberg.

Simhallen har sedan tidigare skyltar med uppmaning om att hålla avstånd, och i omklädningsrummen är ett antal klädskåp låsta för att skapa avstånd mellan badgästerna. Som besökare uppmanas du att alltid duscha med tvål innan bad, och en person åt gången i duscharna.

Antalet besökare till styrketräningshallen är sedan tidigare begränsat.

Mer information och öppettider för Walkesborgsbadet